Zomerlezen in de bibliotheken

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Els Broers)

REGIO - Zomervakantie. Zes weken lang lekker luieren, geen school, géén meester géén juf, heerlijk! Maar hoe zorgen ouders ervoor dat het lezen van de kinderen op niveau blijft in de zomervakantie? Uit onderzoek is gebleken dat, kinderen in de basisschool leeftijd, die tijdens de zomervakantie niet lezen, 1 à 2 Avi-niveaus terug kunnen vallen in hun leesontwikkeling.

De Bibliotheek helpt kinderen en ouders om ook in de zomervakantie lekker te blijven lezen met Zomerlezen. Kinderen kunnen in de Bibliotheek gratis én boetevrij fijne boeken lenen én om een Zomerlezen boekenlegger vragen. In de zomervakantie een boek uitgelezen? Lever de (ingevulde) boekenlegger dan in bij één van de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland en ontvang een nieuwe. Aan het eind van de zomer wordt in elke bibliotheekvestiging een boekenlegger uit de grote glazen bol getrokken en maken de deelnemende kinderen kans op een mooie prijs.

Ouders

En dan nog een tip voor de ouders; blijf zelf ook lezen. Door als ouder een boek te pakken en lekker te lezen, laat je aan je kind zien dat lezen leuk is. Zo zien ze dat je kunt lezen voor je plezier. Kijk voor meer tips op www.bibliotheekwaterland.nl/zomerlezen en voor de openingstijden tijdens de vakantie op www.bibliotheekwaterland.nl.