Tolhuistuin opent groenekantoortuin als openbare werkplek

Geen depressieve jaren 50 kantoortuin, maar werken in de buitenlucht tussen het groen: dat is de kantoortuin van de Tolhuistuin die deze zomer is geopend. Buitenlucht stimuleert de gezondheid en creativiteit blijkt uit een onderzoek van Stanford University in dit artikel.

In de groene tuin in Amsterdam-Noord kan iedereen met een laptop remote of freelance zijn werk doen. Er zijn verschillende oplaadpunten, wifi, een koffiekar en de luifel als schaduwplek en schuilplek bij slecht weer. Teams kunnen gebruik maken van post-its en markers in de vergaderkuil: voor een creatieve brainstorm of vergadering zonder vier muren.

Tussen de bedrijvigheid door worden er geregeld activiteiten georganiseerd. Yogasessies in de ochtend, een salsales op de woensdagavond en lunch-meditaties. Als kickstart van de dag zijn er op dinsdagen tekenlessen. Even wandelen? Met het album Walk of Doubts van de Eef van Breen Group, dat start en eindigt in de Tuin, loop je een bijzondere route door Amsterdam-Noord.

De Kantoortui is elke werkdag geopend van 09:30 - 17:00 uur tot en met september. (kijk op de site voor afwijkingen). De toegang is gratis. Voor koffie en thee doe je een kleine bijdrage. Meer informatie is te vinden op www.tolhuistuin.nl/dekantoortuin.

Meer berichten