(Foto: aangeleverd)

Vier klassieke muziekconcerten op prachtige locatie

NOORD - Het Concertgemaal organiseert dit najaar vier klassieke muziekconcerten. Het Concertgemaal is gevestigd in een prachtige locatie in Amsterdam Noord: het oude gemaal aan de Landsmeerderdijk. Dit gerenoveerde industriële pand is een plek waar zowel gerenommeerd als aanstormend talent een podium vindt in zeer intieme setting. Dit najaar zijn er bijvoorbeeld twee grote sterren met cellist Ernst Reijseger en sopraan Claron McFadden, maar ook optredens van een aantal jonge honden die niet bang zijn om een beetje te experimenteren.

Het spits van de concertenreeks wordt op zaterdag 28 september afgebeten door de wereldberoemde cellist Ernst Reijseger. Toen vijf jaar geleden de verbouwing van het Concertgemaal in volle gang was, liet hij voor het eerst muziek klinken in het toen nog vervallen gemaal. Hij begon piepend en knarsend – alsof het roest van de machines moest afkomen –, maar zijn spel klonk al snel geolied, vlammend, virtuoos en ontroerend mooi. Op deze dag, precies vijf jaar na de officiële opening, is hij samen met blokfluitist Erik Bosgraaf de seizoensopener. Ze improviseren er op los rond het werk van een klassieke reus. Samen keren ze terug naar de basis: Bach. Maar dan wel helemaal anders. Het concert begint om 20.30 uur. Tickets: https://concertgemaal.stager.nl/web/tickets

Voor de agenda: 26 oktober, aanstormend Portugees saxofoonkwartet; 23 november, 3VIOLAS: Van Tchaikovsky tot Swedish House Mafia en 14 december, wereldberoemde sopraan Claron McFadden.

Meer berichten