(Foto: aangeleverd)

Film kijken in het Amsterdamse bos

AMSTERDAM - Languit in het gras onder de sterrenhemel kijken naar een films. Tijdens het Forest Filmfestival kunnende bezoekers midden in de natuur, gratis genieten van twee films. De openluchtbioscoop is een initiatief van filmplatform Cinetree en het Amsterdamse Bostheater. Elke film wordt ingeleid door een filmexpert.

"Er is niets leukers dan films kijken op bijzondere plekken. Zeker als de film aansluit bij de omgeving, dan ontstaat er iets magisch. Voor het Forest Filmfestival kozen we twee van onze favorieten; Into the Wild en Captain Fantastic. Beide films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving. Tel daar de sterrenhemel en het Amsterdamse bos bij op en magie is gegarandeerd", aldus Hanna Verboom, oprichtster van Cinetree.

Vrijdag 6 september kunnen filmliefhebbers genieten van Into the Wild, de door Sean Penn geregisseerde verfilming van het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Deze bekroonde film vertelt het verhaal van Chris, een jonge student die zijn geluk wil vinden ver weg van de materiële wereld. Met muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) en de indrukwekkende beelden van de wildernis in Alaska.

Zaterdag 7 september staat Captain Fantastic op het programma. In deze voor een Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de diepe bossen van de Pacific Northwest om hun zes kinderen op geheel eigen wijze, ver van de beschaving, op te voeden.

Voor wie niet in het gras wil liggen, is er de mogelijkheid om tot 24 uur voorafgaand aan de filmavond online een strandstoel te reserveren. De deuren gaan open vanaf 19.00 uur en het programma start om 20.00 uur. Locatie: Amsterdamse Bostheater, Duizendmeterweg 7 in Amstelveen. Voor meer informatie www.cinetree.nl/forest.

Meer berichten