De IJ-tunnel.
De IJ-tunnel. ((Foto: Wendy Ruittemanz/RM))

Afsluiting van IJtunnel en Nieuwe Leeuwarderweg

NOORD - De Nieuwe Leeuwarderweg en de IJtunnel zijn afgesloten van 30 augustus tot 2 september. De gemeente Amsterdam vernieuwt het asfalt op de Nieuwe Leeuwarderweg tussen de IJtunnel en de IJdoornlaan en op de op- en afritten van de Johan van Hasseltweg. Daarnaast worden de putten op de Nieuwe Leeuwarderweg (ter hoogte van de Johan van Hasseltweg) en op de op- en afritten van de Johan van Hasseltweg hersteld.

Vrijdag 30 augustus van 20.00 uur tot zondag 1 september 07.00 uur is de afrit uit de IJtunnel naar de Johan van Hasseltweg afgesloten ook is de afrit naar de Johan van Hasseltweg vanaf de A10 afgesloten. Verder is de oprit vanaf de Johan van Hasseltweg richting de IJtunnel afgesloten. Op de nieuwe Leeuwarderweg tussen Purmerweg en IJtunnel, is in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar.

Zondag 1 september van 07.00 uur tot maandag 2 september 05.00 uur is de IJtunnel en de Nieuwe Leeuwarderweg tussen de IJtunnel en de Nieuwe Purmerweg afgesloten. Ook zijn alle op- en afritten van en naar de Johan van Hasseltweg afgesloten. Verder zijn de afrit vanaf de IJtunnel naar de Nieuwe Purmerweg en de oprit vanaf de Nieuwe Purmerweg naar de IJtunnel afgesloten. De omleiding loopt via de IJdoornlaan, Banne Buikslootlaan en Kamperfoelieweg. Autoverkeer met bestemming Centrum wordt omgeleid via de Piet Heintunnel en Zeeburgertunnel.

Er gelden dit weekend gewijzigde dienstregelingen voor het openbaar vervoer. Handig is om de voorgenomen reis vooraf te plannen via 9292.nl. Van 30 augustus tot eind oktober worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op de Nieuwe Leeuwarderweg tussen de IJtunnel en de IJdoornlaan, op de op- en afritten van de Johan van Hasseltweg en op Johan van Hasseltwegbrug over het Noordhollandsch Kanaal (Meeuwenpleinbrug).


Meer berichten