(Foto: )

Woont u in op een voormalig vliegveld?

NOORD - De makers van de tentoonstelling 'Noord Vliegt' geven op drie zaterdagochtenden in september een presentatie over het luchtvaartverleden van Amsterdam-Noord in de OBA Van der Pek. De drie zaterdagen waar u deze tentoonstelling kunt bijwonen is op 7, 14 en 21 september 2019 tussen 12.00 en 13.00 uur.

Precies 100 jaar geleden was het Mosplein en zijn omgeving één groot vliegveld. Het bibliotheekfiliaal op het Mosplein staat voor luchtvaartliefhebbers op de heilige grond van de ELTA: de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam. Het luchtvaartverleden van het stadsdeel met drie vliegvelden én met de Fokkerfabriek is uit het geheugen verdwenen. Hoe zag de omgeving er toen uit? Woont u op een vliegveld? Aan de hand van foto's en films laten Wim Beerman en Paul Vonk u het antwoord op deze vragen zien. De expositie 'Noord Vliegt' is van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken in Museum Amsterdam Noord aan de Zamenhofstraat 28A.

De zaterdagochtendlezingen zijn in de bibliotheek OBA van der Pek, Gentiaanstraat 1 (hoek Mosplein en Hagedoornweg). Bijdrage voor de lezing 5 euro. Inclusief een fietsroutekaartje naar de plaats van de Fokkerfabrieken. Wilt u erbij zijn? Mail naar reserveer@museumamsterdamnoord.nl.

Meer berichten