Het circus slaat de tenten op nabij het Waterlandplein in Noord.
Het circus slaat de tenten op nabij het Waterlandplein in Noord. ((Foto: aangeleverd))

Circus RENZ Berlin viert komst naar Amsterdam Noord met € 5,- korting

AMSTERDAM-NOORD - Na haar uitermate succesvol verlopen voorjaarstournee staat het vermaarde en authentieke Circus RENZ Berlin van donderdag 12 tot en met zondag 15 september in Amsterdam Noord. Het circus slaat de tenten op nabij het Waterlandplein. Hooggeëerd publiek, jongens en meisjes, dames en heren: komt dat zien! Speciaal voor deze gelegenheid geldt een korting van € 5,- op een toegangskaartje. Zie hiervoor de kortingsbonnen in verschillende lokale winkels!

Alles draait natuurlijk om het spektakel in de piste! Wat dacht u van luchtacrobatiek? Traditiegetrouw heeft RENZ veel paarden, waaronder steigerende Arabieren en Hogeschooldressuur op Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Kinderen genieten van kamelen, pony's en schattige HONDEN. Die beleving gun je ieder kind. Amsterdam beleeft zelfs de wereldprimeur van de nieuwste exotische acrobaten-act, net ingevlogen uit Marokko: La Troupe Tour de Tanger (Toren uit Tanger).

Volgens de circusdirectie wordt het een show die spannender én spectaculairder dan ooit: dik 2 uur onbedaarlijk lachen en genieten voor alle leeftijden. Uiteraard ben u welkom om te komen kijken bij het circusdorp, de vele dieren en kennis te maken met de familie. En dat in een aangename circustent.

De shows zijn op: donderdag 12 september om 19.00 uur, vrijdag 13 september om 17.00 uur, zaterdag 14 september om 15.00 uur en zondag 15 september om 13.00 uur. Vrijdag de 13e is het tevens actiedag, want dan betalen kinderen € 10,- en volwassenen € 15,-. Er is vrije zitplaatskeuze.

De kassa is op speeldagen vanaf één uur voor de voorstellingen en van 11.00 tot 12.00 uur open. Op zondag 15 september alleen vanaf één uur voor de show.

Oorsprong van Circus Renz Berlin

Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook 'de gewone mensen' amuseren en richtte zijn wereldvermaarde familiecircus RENZ op. Nu, 177 jaar later, komt de achtste (!) generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Amsterdam Noord! Een eigentijds familiefeest in een rijke circustraditie en met dezelfde droom als Ernst Jakob. Circus zoals het bedoeld is! En dat betekent twee uur onbezorgd genieten, huiveren, verbazen en lachen.

'Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,' aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. 'Het zit in de genen.' Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. 'Nergens anders vind je levende cultuur in zo'n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.'

In samenwerking met de gemeente vond het circusdorp een prachtige locatie. Kom naar het circus en beleef een geheel vernieuwde wervelende internationale show vol hoogtepunten met Mensen, Dieren en Sensaties! Na Amsterdam verlaat het circus de regio, en vertrekt zij alweer naar Velsen Noord, dus mis het niet.

Man bijt hond

Circus RENZ is het decor voor de nieuwe reeks van het bekende televisieprogramma Man bijt hond. Het populaire programma volgt de uit Hoorn afkomstige Alfons Borm die werkt aan een terugkeer in het artiestenvak. Regelmatig zal bij het circus sprake zijn van opnames, wellicht ook in Amsterdam, het is momenteel te zien bij SBS6.

Meer berichten