Cartooning for Peace bezoekt de OBA

Nieuws
(Afbeelding: cartoonist Plantu)
(Afbeelding: cartoonist Plantu) rodi.nl

AMSTERDAM - Alliance Française Amsterdam en de OBA zijn een samenwerking aangegaan. Om dit te vieren komt Cartooning for Peace op woensdag 17 januari naar de Centrale OBA.
Cartooning for Peace werd in 2006 opgericht door Kofi Annan en de Franse cartoonist Plantu. Inmiddels heeft Cartooning for Peace 162 tekenaars uit 58 verschillende landen over de hele wereld samengebracht. Door het vermogen om talen en culturen te overstijgen, blijken cartoons een middel dat in staat is om met humor een interculturele dialoog te generen en het debat rond fundamentele begrippen zoals vrijheid van meningsuiting, vrede en tolerantie te voeden.

Hoofdgast

Medeoprichter Plantu is deze avond de hoofdgast. Pierre-Pascal Bruneau zal hem interviewen over zijn werk als cartoonist en zijn inzet voor Cartooning for Peace. Daarbij zal uiteraard veel beeldmateriaal worden getoond en aandacht worden besteed aan de door Cartooning for Peace samengestelde reizende expositie Tous Migrants.
Nederlandse cartoonisten

Vanuit Nederland zullen de eveneens aan Cartooning for Peace verbonden cartoonisten Joep Bertrams en Tjeerd Royaards deelnemen aan het gesprek. Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend, verzorgt de Franse Boekhandel Le Temps Retrouvé de boekverkoop en is er gelegenheid tot het laten signeren van aangekocht werk.
Cartooning for Peace is op woensdag 17 januari vanaf 19.45 uur in het OBA Theater in de Centrale OBA, Oosterdokskade 143. De toegangsprijs is € 5,00. OBA-leden en Alliance Française Amsterdam kandidaten kunnen gratis deelnemen.