Waterlandloop

NOORD - De gemeente Amsterdam organiseert zaterdag 5 oktober, in samenwerking met de Waterlandpleinbuurt, de zesde editie van de Waterlandloop: dé hardloopwedstrijd door Waterland. De Waterlandloop start vanaf het Waterlandplein in Amsterdam-Noord en gaat door de verschillende woonwijken en voor een groot deel door het mooie natuurgebied Waterland.

De hardloopwedstrijd stond eerder gepland op zaterdag 29 juni, maar door het warme weer was het onverantwoord om deze toen door te laten gaan, zo vond de organisatie. Nu wordt het 5 oktober gehouden. Deze dag is er ook de Sport- en Gezondheidsmarkt met informatie over gezondheid, gezonde voeding en sportverenigingen in de buurt. De verschillende workshops, wedstrijden en demonstraties maken deze sportieve dag compleet. De volledige opbrengst van de Waterlandloop gaat naar stichting Only Friends. De doelstelling van sportclub Only Friends is om kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving.
De Waterlandloop heeft dit jaar een nieuwe route voor de 5 km en 10 km. Kijk voor meer informatie of om in te schrijven op www.waterlandloop.nl.

Meer berichten