Stap in de droomwereld van WONDR.
Stap in de droomwereld van WONDR. ((Foto: aangeleverd))

'Foto's maken en delen is ons leven geworden'

NOORD - Aan de Meeuwenlaan 88 in Amsterdam-Noord gaan woensdag 18 september de deuren open van WONDR. In dit zuurstokroze geschilderde pand van maar liefst 1500 vierkante meter kan de bezoeker het werkelijke leven even ontvluchten en genieten van een ware droomwereld. Tijdens een tour doorkruist men vijftien kamers met elk een totaal andere belevenis. Een interactief avontuur waarbij men zichzelf naar hartenlust kan (laten) fotograferen. Leuk voor op social media.

"Sommige mensen noemen het een Instagram-museum, maar dat is niet helemaal de juiste bewoording", vertelt Sarah Mendes, de bedenker van dit concept. "Het is meer een beleving. Het zit dichter bij een playground of bijvoorbeeld Disneyland dan bij een museum."

"Maar het is vooral de bedoeling om te genieten met vrienden in een kleurrijke omgeving die in de echte wereld niet te ervaren is. We gebruiken hierbij geluid en geur maar ook tastbare en visuele dingen", vervolgt Mendes. "Foto's maken en delen is ons leven geworden, dus we zullen ongetwijfeld foto's terugzien op Instagram." Mendes is superblij met de locatie. "Ik ben een beetje verliefd op dit stuk Noord." Het pand is een voormalige goudsmederij. "Je kunt aan alles zien dat de mensen hier met veel plezier hebben gewerkt, net als wij nu doen. Toen de goudsmederij er mee stopte hebben de werknemers als afscheid teksten op een muur geschreven. Een daarvan was: 'De herinneringen blijven'. Hoe mooi is dat voor een plek waar weer heel veel nieuwe, mooie herinneringen gaan worden gemaakt?"

Wie in de wereld van WONDR wil stappen kan uitsluitend via www.wondrexperience.com kaarten bestellen. Een kaartje kost 24,50 euro. Maar... Het Noord-Amsterdams Nieuwsblad mag in totaal tien kaarten weggeven. We geven vijf keer twee kaarten weg, kun je meteen je eigen fotograaf meenemen. Wie kans wil maken op twee kaarten moet snel zijn. Je dingt mee door voor donderdag 19 september een e-mail te sturen naar redactie.nan@rodi.nl. Zet erin waarom jij twee kaarten zou moeten winnen en op welk tijdstip (tussen 11.00 en 19.00 uur) je 19, 20, 21 of 22 september WONDR wilt bezoeken. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.


Meer berichten