De Brief voor de Koning de musical.
De Brief voor de Koning de musical. ((Foto: ANDY DOORNHEIN))

Kinderboekenweek in de OBA

AMSTERDAM - In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is het van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober Kinderboekenweek. Het thema is Reis mee! Ook dit jaar zijn er verschillende activiteiten, workshops en voorstellingen te bezoeken.

Een van de activiteiten die de moeite waard is om te bezoeken is de muzikale theatervoorstelling De Brief voor de Koning. Een jongen in de bibliotheek komt in het verhaal van De Brief voor de Koning terecht en hij moet keuzes maken, net als Tiuri in het boek. Er verschijnen plotseling ridders, jonkvrouwen, kastelen, bruggen over rivieren en poorten naar gevaarlijke steden. Dit is wat er gebeurt als je een boek leest: voor je het weet zit je midden in een avontuur. Kinderen kunnen dit zelf meebeleven zondag 6 oktober om 15.00 uur in het OBA Theater.

Het OBA Kinderboekenweekfeest in OBA Oosterdok is zondag 13 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. De jeugdetage is omgetoverd in hartje Parijs en het is er één groot feest. De kinderen reizen van metrostation naar metrostation om er van alles te beleven. Ze kunnen meedoen met activiteiten van onder andere Gertie Jaquet, Enzo Pérèz-Labourdette, Cinekid en Maakplaats 021.

Er is te veel om op te noemen. Alles over het OBA Kinderboekenweekfeest en alle andere activiteiten in de vestigingen is te lezen op oba.nl/kinderboekenweek.

Meer berichten