Waterlandloop: hardlopen door Waterland

NOORD - De gemeente Amsterdam verzorgt zaterdag 5 oktober in samenwerking met de Waterlandpleinbuurt de zesde editie van de Waterlandloop: dé hardloopwedstrijd door Waterland. De Waterlandloop start vanaf het Waterlandplein in Amsterdam-Noord en gaat door de verschillende woonwijken en voor een groot deel door het mooie natuurgebied Waterland.

De hardloopwedstrijd stond eerder gepland op zaterdag 29 juni, maar door het warme weer was het onverantwoord om deze toen door te laten gaan, zo vond de organisatie. De Waterlandloop heeft dit jaar een nieuwe route voor de 5 en 10 kilometer.

Ook is er de Sport- en Gezondheidsmarkt informatie over gezondheid, gezonde voeding en sportverenigingen in de buurt. De verschillende workshops, wedstrijden en demonstraties maken deze sportieve dag compleet. De volledige opbrengst van de Waterlandloop gaat naar stichting Only Friends. De doelstelling van sportclub Only Friends is om kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving

De Sport- en Gezondheidsmarkt begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De Waterlandloop start om 13.30 uur met een kinderloop van 400 meter. Aansluitend om 14.00 uur start de loop voor volwassenen. Er is de keuze uit een 5 km of 10 km loop. De kosten voor deelname zijn 7,50 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen (t/m 12 jaar).


Inschrijven kan tot en met 3 oktober via www.waterlandloop.nl. Vrijdag 4 oktober is inschrijving mogelijk tussen 16.00 en 20.00 uur in Huis van de Wijk, Waterlandplein 302. Op de dag van de loop kan tot uiterlijk 13.30 uur nog worden ingeschreven bij Huis van de Wijk Waterlandplein. De kosten van aanmelding zijn dan 10 euro.

Meer berichten