In Amsterdam-Noord worden steungezinnen gezocht.
In Amsterdam-Noord worden steungezinnen gezocht. ((Foto:aangeleverd))

Steungezinnen gezocht

NOORD - Het kan zomaar ongevraagd je gezin binnen komen: een burn-out, een depressie, een scheiding, een handicap. En dan valt het niet altijd mee om alle ballen hoog te houden. Niet iedereen heeft familie of vrienden in de buurt om op terug te kunnen vallen. Voor deze mensen is Buurtgezinnen; een landelijke organisatie die ook in de Amsterdam-Noord heel actief is.

Buurtgezinnen.nl helpt gezinnen die overbelast zijn door ze te koppelen aan een (steun)gezin in de buurt dat tijd, aandacht en energie heeft om anderen te ondersteunen. Dit kan variëren van de opvang van het kind of kinderen. Een keer per week, twee keer per maand of af en toe een weekend. Ook kan het gebeuren dat er juist behoefte is om gezamenlijk iets te ondernemen in bijvoorbeeld het weekend of tijdens vakanties. Momenteel is er nog een aantal vraaggezinnen in Amsterdam-Noord waar een steungezin voor wordt gezocht. Een greep uit de hulpvragen zijn: gezelligheid voor een 9-jarige broer en een 7-jarige zus op zaterdag, één keer per twee weken op donderdag contact met moeder en jongetje van 1,5 jaar en een speelplek voor één keer per week voor een meisje van 6 jaar.

Wie steungezin zou willen worden kan zich aanmelden. Ook opa's en oma's en mensen zonder kinderen worden uitgenodigd om te reageren. Aanmelden kan via: www.buurtgezinnen.nl/aanmelden/steungezin of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de coördinator Amsterdam-Noord: gonda@buurtgezinnen.nl, 06-30497668 of kijk op www.facebook.com/buurtgezinnen.nl.Amsterdam.

Meer berichten