Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum Banne
Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum Banne (Foto: aangeleverd)

Gouden sterren voor veilig ondernemen

NOORD- Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) reikte op donderdag 10 oktober twee sterren uit van het Keurmerk Veilig Ondernemen, afgekort KVO. Winkelcentrum Boven 't Y ontving, als tweede winkelcentrum in Amsterdam, de gouden ster en Winkelcentrum Banne kreeg de 5e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Stadsdeelvoorzitter Erna Berends nam samen met de werkgroepen de sterren in ontvangst namens stadsdeel Noord.

Het KVO maakt samen met ondernemers, gemeente, politie en brandweer afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud van een winkelcentrum aan te pakken. Deze samenwerking zorgt voor meer veiligheid van winkeliers en hun klanten.

Kroon op samenwerking

Elke drie jaar wordt door het KIWA getoetst of de werkgroepen van beide winkelcentra voldoen aan de gestelde eisen zoals vastgelegd in het certificatieschema Keurmerk Veilig Ondernemen. Als aan de eisen wordt voldaan, ontvangt men van het KVO een certificaat voor continue samenwerking. Daarbij reikt het CCV de volgende ster uit. Drie jaar na de 5de ster ga je op voor de gouden ster. Winkelcentrum Boven 't Y is het tweede winkelcentrum in Amsterdam, die deze kroon op de samenwerking in ontvangst mag nemen.

Box veilig ondernemen

Ook werden donderdag 10 oktober een aantal boxen aan de winkeliers van Winkelcentrum De Banne uitgedeeld. Deze boxen helpen de winkeliers om veiliger te kunnen ondernemen. Een box bevat voorlichtingsmateriaal, een webcam-cover, een valsgeld-pen en meer. Erna Berends ontving de eerste box van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) en reikte deze uit aan Charles Aarts van Aarts Opticien in het winkelcentrum De Banne. 

Meer berichten