Molens, kerken en oude houten huizen is wat je onder andere te zien krijgt tijdens de jaarlijkse themawandeling Verrassend Amsterdam-Noord.
Molens, kerken en oude houten huizen is wat je onder andere te zien krijgt tijdens de jaarlijkse themawandeling Verrassend Amsterdam-Noord. ((Foto: aangeleverd))

Wandeltocht Verrassend Amsterdam- Noord

NOORD - Verrassend Amsterdam-Noord is een jaarlijks terugkerende themawandeling. Dit jaar is het thema "Historisch Amsterdam-Noord".

De wandeling is tot stand gekomen in samenwerking met het Historische Centrum Amsterdam Noord en voert onder andere langs schitterende oude houten huizen in het voormalige Nieuwendam. Vele oude kerkjes en plaatsen die nog herinneren aan de voormalige werven van de ADM en NDSM.

De wandering gaat door de bijzondere wijken Vogeldorp, Disteldorp en Tuindorp Oostzaan en langs historische plekken zoals het Galgenveld, de voormalige Fokker fabriek en de plek waar ooit een vliegveld heeft gelegen. In de Begoniastraat is een melkwinkeltje ingericht zoals het 100 jaar geleden was. Kortom met deze wandeling komt u op vele unieke historische plaatsen in Amsterdam Noord.

Tijdens de wandeling krijgt u een uitgebreide routebeschrijving. De wandeling kan in meerdere afstanden gelopen worden. De starttijden per afstand zijn als volgt:

25 km 9.00 - 10.00 uur

17 km 9.00 - 11.00 uur

12 km 9.00 - 12.00 uur

7 km 9.00 - 13.00 uur

Het startbureau is open van 8.45 tot 17.00 uur. De kantine van de Volewijckers, Baron de Coubertinlaan 6, 1034ZK Amsterdam is tevens de startplaats en is open om 8.30 uur. Er is voldoende gratis parkeerruimte aanwezig.

Inschrijfgeld: Met herinnering € 5,00 zonder herinnering € 4,00. Leden van KWBN, SGWB en de Volewijckers krijgen € 1,00 korting

Meer informatie kunt u vinden op www.wandelcomitebuiksloot.nl/ 06-17223216

Meer berichten