De zevende editie van het vrouwelijke collectief "Het geheim van Eva nu te zien in Amsterdam.
De zevende editie van het vrouwelijke collectief "Het geheim van Eva nu te zien in Amsterdam. ((Foto: aangeleverd))

Het geheim van Eva (Il segreto di Eva)

NOORD - Tot en met 8 november 2019 presenteert Art Commission in Amsterdam de zevende editie van het vrouwelijke collectief "Het geheim van Eva" (Il Segreto di Eva), samengesteld door Virginia Monteverde, voor deze editie met de medewerking van Luca Rezzolla.

Het samenwerkingsverband "Het geheim van Eva" ontstond in 2016 in Genua, geboren vanuit een idee van Virginia Monteverde, die - in samenwerking met de kunstcriticus Viana Conti - de eerste kern van kunstenaressen samen bracht. De beeldende kunst categorieën, die de deelneemsters toepassen of die zij op hun eigen manier bewerken zijn: digitale kunst, fotografie, video, schilder- en beeldhouwkunst, conceptuele, objectieve, symbolische en bewegingsinstallaties.

Traditie én innovatie zijn aldus vertegenwoordigd in de tentoonstellingscontext, in gebieden waar technologie in dialoog gaat met poëzie en de oneirische, filosofische, psychische, alchemistische, de extra en intra persoonlijke dimensie, op een performatieve en schriftuurlijke manier. Verbanden en continuïteit worden blootgelegd tussen de tentoongestelde werken van de kunstenaars, wier gemeenschappelijke grond vrouw is.

Deelnemers

Connie Bellantonio, Isabel Consigliere, Carla Crosio, Georgia Fambris, Sabina Feroci, Lory Ginedumont, Carla Iacono, Pina Inferrera, Fukushi Ito, Margherita Levo Rosenberg, Luisa Mazza, Viviana Milan, Virginia Monteverde, Paola Rando, Renata Soro.

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Locatie

Het laagt 178 Amsterdam. Metro M52 Halte Noord, lopen 10 min. of bus 34, 36, 38 Halte Olof Palmeplein.

Meer berichten