Dorpskerk in Durgerdam opent zijn deuren voor een dienst met Sint Maarten.
Dorpskerk in Durgerdam opent zijn deuren voor een dienst met Sint Maarten. ((Foto: aangeleverd))

Sint Maarten dienst in Dorpskerk Durgerdam

DURGERDAM - In de Dorpskerk Durgerdam is op zondag 10 november een Sint Maarten dienst. Diaconaal opbouwwerker in Amsterdam Noord, Huub Waalewijn, is de voorganger. Hij verbindt in de viering zijn werk in Noord met het verhaal van Sint Maarten.

Huub werkt onder andere met mensen die in de schulden zitten en hij is een van de initiatiefnemers van de Sociale Kruidenier, een winkel gekoppeld aan de Voedselbank in Noord waar mensen (non-food) boodschappen kunnen doen. Het wordt een viering waar het verhaal van Sint Maarten aan ten grondslag ligt, zijn mededogen, omkijken naar de ander, hulp voor hen die geen helper hebben. Hoe kwam Sint Maarten tot dat beroemde moment waarop hij zijn mantel in tweeën sneed en deelde met een bedelaar? Was dat een beetje te veel van het goede? Of juist een wat magere reactie?

Een dienst over idealen, koppen in het zand, cognitieve dissonantie en tandenstokers. Aanvang 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om koffie/thee te drinken en met elkaar verder te praten. Adres Dorpskerk: Durgerdammerdijk 76 in Durgerdam.

Producten om de schappen van de Sociale Kruidenier te vullen zijn altijd welkom. Populaire producten in de winkel zijn wasmiddel, zonnebloemolie, tonijn in blik, shampoo en tandpasta.

Meer berichten