Het Muiderslot opent op 6 november haar deuren voor alle schoolkinderen.
Het Muiderslot opent op 6 november haar deuren voor alle schoolkinderen. ((Foto: (foto: Mike Bink fotografie)))

Schoolkinderen gratis naar Muiderslot op stakingsdag 6 november

REGIO - Veel schoolkinderen zijn op 6 november 2019 een extra dagje vrij vanwege de landelijke onderwijsstaking. Om die vrije dag nóg leuker te maken, kunnen alle leerlingen gratis het Muiderslot bezoeken op 6 november 2019.

Wat is er te doen?

Ontdek het kasteel door de middeleeuwse torens te beklimmen en lekker rond te dwalen door de vele zalen. Vergeet ook de tuinen niet, waar veel te zien en ontdekken is. Voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar zijn er activiteitenkaarten met leuke opdrachten. Ook zijn er verkleedkleren in het kasteel. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen is er een gratis audiotour beschikbaar. En als extraatje voor deze dag is er een speciale workshop.

Workshop

In het Atelier op Zolder van het Muiderslot is er op 6 november van 11.00 tot 13.00 uur een doorlopende workshop Maak van je juf of meester een echte ridder!

Kinderen maken een portret van hun juf of meester in ridderoutfit, als een heuse dappere strijder. Materialen en inspiratiebronnen zijn aanwezig. De volgende dag kunnen de kinderen hun juf of meester blij maken met het ridderportret. Ze zullen zich hierdoor gesteund voelen!

Vooraf reserveren voor de workshop is niet nodig.

Openingstijden en praktische informatie

Het Muiderslot is op 6 november open van 10 tot 17 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen (max. 4 kinderen op 1 begeleider). Gratis entree geldt voor leerlingen t/m 17 jaar. Volwassenen met Museumkaart of BGL VIP-kaart hebben ook gratis entree.

Meer berichten