De Letse Laura Polence te horen in het Witte Kerkje in Holysloot.
De Letse Laura Polence te horen in het Witte Kerkje in Holysloot. ((Foto: aangeleverd))

Laura Polence in het Witte Kerkje in Holysloot

NOORD - Laura Polence is op zondag 17 november om 15.00 uur in het Witte Kerkje Holysloot (Amsterdam Noord) te horen met Lennart Heyndels op bas, Pau Sola Masafrets op cello en Onno Govaert op drums en percussie.

Laura Polence is geboren en opgegroeid in Letland. Sinds 2007 woont zij in Nederland waar ze aan het Conservatorium van Amsterdam heeft gestudeerd. Polence (1987) werkt als zangeres, componiste, speelt piano en diverse andere instrumenten.

Haar achtergrond van Letse volksmuziek heeft zich vermengd met de Europese invloed van haar studie en haar liefde voor Braziliaanse pop, moderne jazz en geïmproviseerde muziek. Door haar expressieve stijl van zingen, spelen en improviseren, wordt ieder concert een spannend avontuur.

Nadat zij een paar jaar de hele wereld over toerde met bands als Snowapple, How Town, Kaja Draksler Octet en Latvian Voices, werd het tijd voor een soloproject. In 2018 maakte Laura de cd "Side by Side", haar eerste presentatie als componist en bandleider op eigen naam.

Laura won de Beste Compositie Prijs bij de Dutch Jazz Competition 2012 en met de vocale groep `Latvian Voices' won zij de 1ste Priis en de gouden medaille in de categorie `Female Chamber Choir' and `Champions of the World Choir Games' in the World Choir Games 2012 in Cincinnati,USA.

Tickets zijn online te koop via www.holysloot.nl en indien beschikbaar op de dag zelf.

Meer berichten