Jennifer met hond Gucci
Jennifer met hond Gucci ((Foto: Willeke Duijvekam))

voorstelling en foto expositie VETARM op NDSM-werf

NOORD - Hoe is het om arm en dik te zijn in een wereld waarin slank en succes hebben de norm is? In VETARM – een voorstelling over Gewichtige Dames en Zware Jongens spelen bewoners uit Amsterdam Noord die worstelen met overgewicht zichzelf, op een manier die hun persoonlijke ervaringen niet problematiseert maar met een lach en een traan, invoelbaar en begrijpelijk maakt.

Theatergroep Parels voor de Zwijnen speelt met acteurs en amateurs de voorstelling 10 x in een 'geheime' locatie op de NDSM-werf van 15 november t/m 1 december. VETARM is het vervolg van de succesvolle voorstelling De Koningin van de Voedselbank.

Er zijn slechts 50 kaarten per voorstelling. Kaarten en meer informatie via www.parelsvoordezwijnen.com

De VETARM foto-expositie van documentair fotograaf Willeke Duijvekam is van 24 november t/m 15 december te zien in NDSM Fuse, in de NDSM Scheepsbouwloods op de NDSM-werf.

Vijf bewoners van Amsterdam Noord (waaronder spelers van de voorstelling VETARM) zijn enkele maanden gevolgd in hun dagelijks leven.

Fotograaf Willeke: "Met het fotodocument VETARM! wil ik Gewichtige Dames en Zware Jongens uit Amsterdam Noord een gezicht geven. De mensen die ik voor de series fotografeer, heb ik enkele maanden gevolgd in hun dagelijkse leven. Ik ben daarbij op zoek gegaan naar beelden die verder reiken dan armoede en overgewicht, maar hen als persoon laten zien." De bijzondere Do-It-Yourself-tentoonstelling is vormgegeven door grafisch ontwerpers Marcel C. De Vries en Ruben Doornweerd uit Amsterdam Noord. De DIY-expositie in de vorm van een krant is ook voor bezoekers verkrijgbaar.

De opening is op zondag 24 november 16:30 uur, daarna is de expositie gratis te bezoeken van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Meer informatie www.ndsm-fuse.eu en www.willekeduijvekam.nl

Tineke (te zien in de voorstelling en in de foto-expositie VETARM): "Armoede zie je niet, maar dat zien wij zelf. Omdat wij dagelijks moeten omgaan met het beetje geld wat je hebt. En moeten bedenken hoe je het gaat uitgeven, wat je vaste lasten zijn, hoe je ervan gaat leven. Ik bedoel het kan zijn dat ik misschien wel een paar avonden achter elkaar brood eet. Kenmerkend voor armoede zijn daklozen op straat met een biertje in de hand. Wij zijn misschien een verborgen groep. Ja, ik ga naar de voedselbank, maar dat ziet ook niet iedereen."

Meer berichten