Kerstkramen op Wintermarkt
Kerstkramen op Wintermarkt ((Foto: aangeleverd))

Winterpark Kerstmarkt in Noorderpark

NOORD - Op zondag 8 december vind je op de Winterpark Kerstmarkt ruim 60 kramen in het Noorderpark, allen samengesteld door bewoners uit de buurt. Vanaf het Grandcafé Noorderpark tot aan het Bloemenkwartier staan er kramen met zelfgemaakte of verzamelde spullen, kerstige lekkernijen, spelletjes, kleding, muziek en nog veel meer. De Kerstmarkt heeft een sociale, niet-commerciële insteek en is een unieke samenwerking van vele partijen in en rond het Noorderpark.

Naast de kramen is er van alles te vinden en te doen in het park. Zo is er een ijsbaantje met Flora4Life (gratis schaatsen te leen), een Tombola, een levende kerststal uit verschillende culturen door de Florakokjes, samen kerststukjes maken met SPIN, een voorlees kerstverhaal met Deem, live muziek en lekkernijen voor alle leeftijden. Ook kun je zelf meedoen aan diverse activiteiten zoals eigen broodjes bakken, kerststukjes maken of op de foto gaan met kerstman en rendier.

Na een succesvolle eerste editie van de Wintermarkt vorig jaar organiseert stichting Samenscholers, nu samen met drie studenten, hun winterprogramma. Zo komt de Ray-action Wintergames weer terug en opent Els de verassende Kerstkleding ruilboetiek. Bezoekers van de markt kunnen maximaal drie stuks kerst- of feestkleding inleveren dat hen niet meer past en deze inruilen voor andere feestelijke kleding.

De hele dag zijn er hapjes en drankjes uit de buurt van bijvoorbeeld de gezondheidsambassadrices of vanuit de zelfgemaakte rondrijdende barbecue. Bij de vuurkorven kun je je even opwarmen met gerookte aal, braadworst, glühwein of chocomel. Ook bij Pompet kun je terecht voor een winters gerecht voor een vriendenprijsje.

Tijdens de Kerstmarkt kunnen parkbezoekers om 15.00 uur terecht bij een speciaal ingerichte hoek voor de ParkPraat van Stichting Noorderpark. Onder het genot van een warm drankje kan men zich informeren over de doelstelling van de stichting, de activiteiten in het park, de medewerkers ontmoeten of zelf een parkidee voorleggen. Zie ook de website: www.noorderpark.nl.

Winterpark Kerstmarkt

Zondag 8 december van 11.00 tot 16.00 uur voor het Grandcafé Noorderpark (zwembad).

Een kraam huren? Dat kan voor 15 euro (en 5 euro borg) via soniahendriksma@hotmail.com

Meer informatie, zie www.noorderpark.nl

Meer berichten