Wat zou u willen doen om uw buurt te verbeteren?
Wat zou u willen doen om uw buurt te verbeteren? ((Foto: Sanne Couprie))

Dien uw plan in voor de Bloemenbuurt Noord

NOORD - De Bloemenbuurt Noord krijgt een buurtbudget van € 250.000 om de buurt te verbeteren. Bewoners hebben dinsdagavond 12 november zelf bepaald aan welke onderwerpen het geld besteed gaat worden. Nu komt het aan op goede plannen en uitvoering. Bent u of kent u iemand die dit goed kan? Dien dan nu uw plan in.

Van 13 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 kunt u een plan indienen. Iedere bewoner uit de buurt kan dit doen. Het plan moet wel onder een thema vallen dat budget heeft gekregen, namelijk ontmoeting, jeugd, groen en duurzaamheid. Bewoners bepalen uiteindelijk door te stemmen welke plannen uitgevoerd gaan worden.

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk: "Wat ik heb gezien tijdens de bijeenkomsten is dat een hele diverse groep bewoners samen de belangrijkste onderwerpen voor de buurt hebben bepaald. Ze komen echt met andere onderwerpen en ideeën, denken aan elkaar denkt en komen voor elkaar op. Het geeft aan dat buurtbudgetten een mooie manier zijn om kracht aan bewoners in de wijk te geven."

Geld verdeeld

Buurtbewoners van de Bloemenbuurt hebben inmiddels € 250.000 euro verdeeld over drie thema's:

€115.000 voor ontmoeting

€82.000 voor Jeugd

€53.000 voor groen en duurzaamheid

Plan indienen

Nu duidelijk is hoeveel geld elk onderwerp krijgt, mag iedereen voor deze budgetten concrete plannen indienen. U kunt uw plan indienen via https://www.amsterdam.nl/buurtbudgetbb

Ook vindt u hier meer informatie waar een plan aan moet voldoen, hoe er wordt getoetst en wanneer de buurt stemt op de plannen. Plannen kunnen worden ingediend tot en met zondag 5 januari 2020.

Meer berichten