Het project Buurthaven wordt ingevuld door verschillende initiatieven van enthousiaste bewoners uit de omgeving van de Sixhaven.
Het project Buurthaven wordt ingevuld door verschillende initiatieven van enthousiaste bewoners uit de omgeving van de Sixhaven. ((Foto: aangeleverd))

Kom aan wal in de Winterhaven

NOORD - Wat is er nu precies gaande op die groene plek naast de Willemsluis in het Sixhavengebied? Dit mooie veld langs het Noordhollandsch Kanaal wordt met het project Buurthaven ingevuld door verschillende initiatieven van enthousiaste bewoners uit de omgeving van de Sixhaven. Het officiële startschot is op 7 december. Dan wordt Buurthaven omgedoopt tot Winterhaven. Een gezellige middag waar iedereen kan genieten van al het moois dat Buurthaven te bieden heeft.

Buurthaven is een prachtige groene plek aan het water bij de Willemsluis in Amsterdam-Noord. Het is lange tijd een bouwterrein geweest voor de Noord/Zuidlijn, maar nu hebben buurtbewoners onder de vlag van Buurthaven een invulling gegeven aan deze plek. De eerste initiatiefnemers zijn op dit moment druk met de realisatie van hun plannen. De Gallische tafel, de Timmerwerkplaats en de Hondenspeeltuin zijn inmiddels klaar.

Om 15.00 uur is er een officieel startschot. De initiatiefnemers laten zien wat er allemaal te beleven valt en er worden onder andere warme drankjes en hapjes geserveerd. Daarnaast is er een workshop behendigheid voor honden in de Hondenspeeltuin, een bouwworkshop met de Timmerwerkplaats van Ahmed en Marianne, boomstam krukjes beschilderen voor de Gallische Tafel van Jasper, is er live muziek door muzikanten van De Muziekstraat en nog veel meer. Het is tevens één van de momenten waarop de bewoners hun kerstboom kunnen ophalen uit het Kerstbomenbos naast het veld.

Kom aan wal op deze groene plek aan het Noordhollandsch kanaal!

Meer berichten