De tweede Amsterdamse vestiging van Amazing Oriental is vrijdag 29 november officieel geopend.
De tweede Amsterdamse vestiging van Amazing Oriental is vrijdag 29 november officieel geopend. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke opening Amazing Oriental Amsterdam-Noord

NOORD - Vrijdag 29 jl. maakte Amsterdam-Noord kennis met de Aziatische manier van feestvieren. De tweede Amsterdamse vestiging van Amazing Oriental, gelegen aan het Buikslotermeerplein 228, werd officieel geopend. En hoe: de supermarktketen pakte uit met enthousiaste speeches, een spectaculaire Chinese leeuwendans, en natuurlijk met heerlijke hapjes en drankjes.

"Het was een fantastische dag", blikt Liza Poon, marketing directeur van Amazing Oriental, terug. "We hebben veel Amsterdammers kennis kunnen laten maken met de Aziatische keuken en Aziatische gebruiken, zoals de leeuwendans. Met deze dans worden voorspoed en geluk verspreid en ongeluk en boze geesten verdreven." Na afloop van deze dans kregen alle aanwezigen een rondleiding door de supermarkt. Bezoekers reageerden verrast op het rijke assortiment. Poon vervolgt: "De supermarkt is een aanwinst voor de wijk en Winkelcentrum Boven 't Y. Amsterdam-Noord, de zonnige kant van het IJ, staat bekend om zijn contrasten. Deze supermarkt, waar medewerkers met uiteenlopende nationaliteiten werken, overbrugt de kloof tussen Europa en Azië en is een toegangspoort naar de Aziatische keuken."

Walhalla voor fijnproevers

Natuurlijk kon heerlijk Aziatisch eten en drinken niet ontbreken. De supermarkt, die een oppervlakte van 1.350 m2 heeft, pakte ter ere van de opening uit met verschillende proeverijen. Naast meer dan 10.000 authentieke A-merken uit Azië, vind je op de nieuwe locatie van Amazing Oriental ook een eigen, trendy restaurant. Bewoners van Amsterdam-Noord en ver daarbuiten kunnen er terecht voor allerlei verse maaltijden. Van rijstschotels met gegrilde char siu en snelle snacks, zoals lemper uit eigen keuken, tot goedgevulde broodjes en exotische drankjes. De supermarkt en het restaurant zijn zeven dagen per week geopend. Van maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur. Op donderdag van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten