Mislukte plofkraak Buikslotermeerplein

NOORD - Drie onbekend gebleven personen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Kennelijk met de bedoeling om bij de kluis te komen. Ze zijn zonder buit in onbekende richting gevlucht.

Het opblazen van de geldautomaat vond rond 03.35 uur plaats. Drie onbekend gebleven personen reden na deze ontploffing weg op een (motor)scooter. Ze hadden een grote zwart/wit geblokte boodschappentas bij zich en waren alle drie gekleed in een donker gekleurd regenpak met over de borst een zilverkleurige reflecterende streep. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft geen explosieven meer aangetroffen. Rond 07.15 uur sloot de politie het onderzoek ter plaatse af. Twee personen, die daar in de omgeving in een bestelbus reden, zijn aangehouden, maar na verhoor heengezonden, omdat zij niet betrokken waren bij deze plofkraak.

Wie informatie heeft over deze plofkraak en/of beeldmateriaal heeft waarop de motorscooter is te zien wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer berichten