Jullie schijnen, jullie zijn de sterren

Algemeen
De vrijwilligers van Amsterdam Noord werden afgelopen zondag door Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Stadsdeel Noord in het zonnetje gezet.
De vrijwilligers van Amsterdam Noord werden afgelopen zondag door Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Stadsdeel Noord in het zonnetje gezet. (Foto: Huub Zeeman)

"Welkom allemaal bij het vrijwilligersfeest, een cadeau omdat iedereen van jullie zoveel aan een ander geeft. Jullie zorgen samen dat dit gebied beweegt, de slagader waardoor Noord doorleeft," aldus woordkunstenaar Atta de Tolk, tijdens het muziekfeest voor vrijwilligers in Amsterdam Noord, zondag 8 december in de Tolhuistuin.

Vrijwilligers maken het stadsdeel liever en leuker daarom werden ze door Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Stadsdeel Noord in het zonnetje gezet. Er was een afwisselend programma met The Young Ones, van Muziekschool Noord, Rita Gemerts & Friends, die met hun jazz veel mensen kippenvel bezorgden en het Elzenhagen collectief, met talent uit verschillende werelddelen. Rapper Lil' CB kreeg met zijn charisma iedereen van de stoel, Master Stu ('De Zwarte Hazes') leek iedereen wel een pakket vuurwerk te geven; de zaal was aan, het dak ging eraf. En tot slot een mooie muzikale afsluiting door de Noordmannen. Dit alles onder leiding van presentator Marco Akkan.

Zo'n 250 aanwezige goedzakken genoten volop. Er werd gelachen, gedanst, meegezongen, en nog meer meegedanst. Atta vatte het mooi samen: "Een ieder is uniek, en toch komen ze samen als harmonieuze muziek. Ondanks de ogenschijnlijke verschillen, maken ze samen de melodieën die ze willen." Eén van hen is Hanan: "Ik doe vrijwilligerswerk bij stichting Doras, hier ben ik steunvrouw en gezondheidsambassadeur. Wat een gezellig feest was het! Ik ben alleen gekomen, maar ik heb veel mensen ontmoet."

Ook Anna is enthousiast. "Ik zorg voor de kroketten en hamburgers bij stichting Spin, één keer per maand. Mijn dochter doet ook vrijwilligerswerk en heeft me hiervoor uitgenodigd. Ik had nooit gedacht dat dit zo leuk zou zijn! Heel goed verzorgd ook met lekkere hapjes en drankjes." "Ik heb zelfs staan swingen, dat had ik al lang niet meer gedaan!" vertelt een ander.

Sterren

De meer dan geslaagde middag wordt afgesloten door Atta: "Noord bloeit op en jullie zijn daarvan de reden. Dat is vandaag overduidelijk gebleken. Jullie samen vormen Noords aangezicht, jullie schijnen, jullie zijn de sterren, jullie zijn het Noorderlicht."