De wens van Kalai To uit Amsterdam-Noord gaat in vervulling dankzij een nominatie van Rode Kruis bij de Postcode Loterij.
De wens van Kalai To uit Amsterdam-Noord gaat in vervulling dankzij een nominatie van Rode Kruis bij de Postcode Loterij. ((Foto: Jurgen Jaco Lodder))

Wens Kalai uit Amsterdam-Noord in vervulling

AMSTERDAM - Een grote verrassing voor Kalai uit Amsterdam-Noord. Het Rode Kruis nomineerde haar als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij omdat zij zich op vrijwillige basis met veel toewijding inzet voor het project Heldin. In dit project werken vrouwen aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties.

Op dinsdag 10 december was het zover en werd Kalai, in het kantoor van het Rode Kruis in Amsterdam verrast. Kalai had al lange tijd de wens om op vakantie te gaan met haar kinderen. Deze wens komt nu uit. Over de bestemming denkt Kalai nog na.

Annelies de Jong, Rode Kruis projectleider en landelijk coördinator voor het project Heldin: "Kalai zet zich met ziel en zaligheid in voor het project Heldin waarbij we vrouwen trainen op kennis en vaardigheden om (eerste) hulp te kunnen bieden. Kalai en ik voelen elkaar goed aan en mede met dank aan haar inzet staat er een heel mooi project in Amsterdam. Daarom verdient zij het om in het zonnetje gezet te worden."

Kalai To is blij verrast: "Ik vind het gewoon heel belangrijk om me in te zetten voor het project Heldin. In de jaren '70 kwamen mijn eigen ouders naar Nederland. Door een taalachterstand vonden zij het moeilijk hun weg in de Nederlandse samenleving te vinden en hadden wij als kind eigenlijk de ouderrol. Met het project Heldin geef ik vrouwen in een vergelijkbare situatie als mijn moeder nu eerste hulp training. Dit maakt ze zelfredzaam en geeft hen zelfvertrouwen. Het mooie is dat ze zo ook leren beter hun weg te vinden in de maatschappij waardoor hún kinderen kind kunnen zijn."

Meer berichten