Floradorp vlamt als vanouds

Algemeen
Een aantal van de vrijwilligers van Flora 4 Life.
Een aantal van de vrijwilligers van Flora 4 Life. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)

NOORD - Steeds vaker duikt in Amsterdam-Noord de naam Flora 4 Life op. Dit is een stichting die geheel uit vrijwilligers is opgezet en zich op verschillende vlakken inzet voor de bewoners van Floradorp. Voorzitter van de stichting, Patrick van Bronswijk vertelt: "Net als vorig jaar zorgen wij tijdens de jaarwisseling weer voor het vreugdevuur op het voetbalveld tussen de Buiksloterdijk en de Floraweg." Maar er gebeurt van alles in deze wijk en er staat nog veel meer te gebeuren de komende periode.

Flora 4 Life streeft ernaar om buurtgenoten te verbinden en biedt ook helpende handen. Zo verlenen zij onder andere hand- en spandiensten in tuinen. "Dat ligt nu even stil, maar dat gaan we in het voorjaar weer helemaal oppakken", zegt Van Bronswijk. "De Sinterklaasviering in 'T Buro was een groot succes, dat gaan we volgend jaar weer zo doen." Ook de ijsbaan bij het Noorderparkbad, ook een initiatief van de stichting, werd drukbezocht. "De buurtkinderen hebben enorm genoten!"

31 december zal volgens de traditie het metershoge vreugdevuur weer worden ontstoken. Hieraan voorafgaand kunnen de kinderen, vrijdag 27 en zaterdag 28 december, hutjes bouwen op de plek waar later de brandstapel zal komen. 's Ochtends wordt op beide dagen om 09.30 wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt in Het Anker. Spijkers, hout, hamers en hulp zijn aanwezig om zelf of met hulp van ouders en vrijwilligers de mooiste hutten in elkaar te timmeren. Om 13.00 uur is het tijd voor de lunch en om 18.00 kunnen de kids aanschuiven voor het diner. Ter afsluiting start zaterdag om 18.45 uur kinderdisco met Dj Dave. Deelname is gratis. Aanmelden kan via Facebook: Stichting Flora4Life of bij Het Anker op de dag zelf.

Oudejaarsdag is er om 13.45 uur een 'oliebollen- en appelflappenmoment' in Het Anker. Samen kan er ter afsluiting van het jaar een van deze gratis lekkernijen worden gehaald. Het buurthuis schenkt koffie en thee. 's Avonds kan de buurt nog genieten van een kleine vuurwerkshow. De exacte locatie en het tijdstip hiervan is op dit moment nog niet bekend. Tot slot wordt uiteraard weer het jaarlijkse vreugdevuur ontstoken. Op naar een geweldig 2020!