Bernd Brackman (1960) staat bekend om zijn persoonlijke en doorleefde interpretaties van het grote pianorepertoire.
Bernd Brackman (1960) staat bekend om zijn persoonlijke en doorleefde interpretaties van het grote pianorepertoire. ((Foto: Serban Mestecaneanu))

Dit weekend in het Geelvinck Pianola Museum

AMSTERDAM - Komend weekend, 11 en 12 januari kunt u kiezen uit verschillende concerten die in het Geelvinck Pianola Musuem worden gehouden.

De nieuwe wereld

Bernd Brackman (1960) staat bekend om zijn persoonlijke en doorleefde interpretaties van het grote pianorepertoire. Zijn grote voorbeeld is Claudio Abbado, de legendarische dirigent die alles in vuur en vlam zette en nooit met minder genoegen nam dan absolute overgave. Precies die kwaliteit kenmerkt het spel van deze magistrale pianist. Voor dit exclusieve recital koos Bernd Brackman werken van componisten uit Amerika, het beloofde land.

U luistert naar de swingende three preludes van George Gershwin, uit de bruisende jaren '20 (de "roaring twenties"). Pittige piano variations uit 1930 van de beroemde Aaron Copland en meeslepende Corelli variations uit 1931 van immigrant Sergey Rachmaninoff.

Na de pauze brengt Bernd Brackman de in 1980 geschreven tales of power van Michael Colgrass, 'a musical drama on the writings of Carlos Castaneda', gebaseerd op oude wijsheden van de Yaqui-indianen. Tot besluit de beroemde sonate, die Samuel Barber in 1950 schreef voor de grote virtuoos Vladimir Horowitz.

Een afwisselend en aantrekkelijk programma dat u meevoert naar het Amerikaanse continent. Zaterdag 11 januari om 20.15 uur. Toegang €17,50, met korting €15,-

Koffieconcert

Zondagmorgen 12 januari om 11.30 uur kunt u onder het genot van een (gratis) kopje koffie genieten van een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen. De toegang is € 10,00 (met stadspas € 8,00).

Virtuoos duo

Zondagmiddag 12 januari om 17.00 uur is er een verrassend concert van het virtuoze duo Daniël van Zweden en Micha Molthoff.

Violist Micha Molthoff en pianist Daniël van Zweden spelen op virtuoze wijze bekende klassieke, Roemeense, Joodse en Hongaarse thema's. Een verrassend concert van een fenomenaal duo!

Micha Molthoff is violist, componist en muzikale duizendpoot: hij speelt alle muziek waar een viool aan te pas komt en componeert voor film, theater en moderne dans. Hij speelde op talloze plekken in Europa, Amerika, Australië en Azië.

Sinds kort speelt hij weer samen met Daniël van Zweden, gerenommeerd pianist, met wie hij in 1995 een cd opnam met zijn zigeunerkwartet. Daniël van Zweden is van grote invloed geweest op de muziekcarrière van zijn beroemde zoon Jaap van Zweden en vele andere musici. Hij speelde zelf ook op talloze plekken in Europa met beroemde orkesten van onder andere Pali Lakatos en Lajos Veres. Meer informatie kunt u vinden op www.michamolthoff.com. De toegang bedraagt €15,00.

Alle concerten vinden plaats in de muzieksalon van het Geelvinck Pianola museum. Reserveren is aanbevolen en kan via info@pianola.nl, telefonisch 020 – 627 96 24 of via de e-ticketsale van Geelvinck muziek musea: www.geelvinck.nl/muziek/concertagenda.

Meer berichten