Het prachtige concertgemaal in Amsterdam-Noord heeft aankomend weekend een mysterieus concert van XTRO.
Het prachtige concertgemaal in Amsterdam-Noord heeft aankomend weekend een mysterieus concert van XTRO. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwjaarsconcert Concertgemaal

NOORD - Zaterdag 18 januari roffelt het Concertgemaal met nieuwe klanken van percussietrio XTRO het nieuwe jaar in! Op dit avontuurlijke klassieke muziekpodium van Amsterdam in het groen en aan het water geven deze jonge honden in een intieme setting een zeer bijzonder optreden. Verwacht het onverwachte en begin het jaar met open oren en ogen.

Met een daverende roffel trapt het Concertgemaal dit nieuwe jaar af met dit jonge percussietrio met de mysterieuze naam XTRO: de X staat voor het onbekende, maar ook voor de X-factor die elke musicus uniek maakt.

Gabriele Segantini, Antonio Bove en Miguel Varela zijn alle drie masterstudent aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en staan aan het begin van hun professionele muzikale avontuur. Deze jonge honden voegen aan nieuwe composities van opkomende componisten graag een theatrale choregrafie toe en onderzoeken ondertussen de mogelijkheden van electronica en improvisatie.

Een zeer bijzonder optreden in dit voormalige stoomgemaal aan de Landsmeerderdijk. Voor een feestelijk tintje wordt uiteraard gezorgd om samen het jaar goed te beginnen.

Informatie

Datum: zaterdag 18 januari

Aanvang: 20.30 uur

Meer informatie en tickets: https://concertgemaal.nl

Tien zaterdagen per jaar vinden er tussen de oude gemaalpompen concerten plaats op hoog niveau: jonge aanstormende talenten en gerenommeerde topmusici krijgen hier de ruimte om nieuwe concepten in een industriële setting aan het publiek te tonen. Door de week is het Concertgemaal een flexwerkplek voor ZZP-ers.

Meer berichten