'Nationale Voorleesdagen Moppereend'. Voorlezen Moppereend en konijn.
'Nationale Voorleesdagen Moppereend'. Voorlezen Moppereend en konijn. ((Foto: aangeleverd))

Nationale Voorleesdagen bij de OBA

NOORD - Nog even en de Nationale Voorleesdagen gaan van start. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt er in alle OBA-vestigingen weer extra veel voorgelezen. De voorleesactiviteiten zijn speciaal gericht op de allerkleinsten en hun ouders.

De Nationale Voorleesdagen starten met het Nationale Voorleesontbijt. In de dagen die volgen zijn er voorleesactiviteiten en interactieve- en muzikale voorstellingen. Het Prentenboek van het Jaar, Moppereend, staat hierbij centraal. Bekijk alle activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen bij de OBA op oba.nl/voorleesdagen. Alle activiteiten zijn gratis voor OBA-leden, voor niet-leden zijn de kosten gemiddeld €5,-.

Voor de allerkleinsten

Kinderen (2-6 jaar) die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een Moppereend vingerpoppetje cadeau (op=op). Het OBA-lidmaatschap is gratis voor iedereen tot 19 jaar.

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Meer berichten