Kadoelen MO17-1 - Excelsior Rotterdam MO17-1

Overtuigende overwinning s.v. Kadoelen MO17-1 op Excelsior Rotterdam: 3-0.
Overtuigende overwinning s.v. Kadoelen MO17-1 op Excelsior Rotterdam: 3-0. (Foto: Merlijn Rademaker)

KADOELEN - Na de verloren oefenwedstrijd tegen BVO v.v. Alkmaar was Excelsior deze week te gast bij s.v.Kadoelen. Kadoelen kan niet over een volledige selectie beschikken maar gaat toch goed van start. Excelsior wordt onder druk gezet maar de eerste tien minuten vallen er aan Kadoelen-kant alleen een paar afstandschoten te noteren die keepster Leire niet kunnen verontrusten.

Aan de kant van de Kralingers is aan de linkerkant Fleur dreigend zonder dat dit tot kansen leidt. Vanaf de 16e minuut begint keepster Leire het drukker te krijgen. Kadoelen krijgt een aantal corners en keepster Leire weet een aantal schoten van achtereenvolgens Chevarie, Khadija en weer Chevarie onschadelijk te maken. Na een half uur is Excelsior voor het eerst dreigend. Eerst verdwijnt een vrije trap in de handen van Kadoelen-goalie Isabella en even later komt Kadoelen met de schrik vrij als een corner van Hajar op de paal verdwijnt. Vlak voor rust krijgt Kadoelen twee vrije trappen door Chevarie te nemen. De eerste verdwijnt via Leire op de paal waarna Jiske de rebound mist. Bij de tweede vrije trap stopt Leira wederom de vrije trap maar dit keer verdwijnt de rebound wel in het net: 1-0.

Na de hervatting is Kadoelen al snel dichtbij een tweede treffer maar een schot van Precious na een combinatie tussen Chevany en Jiske gaat net langs de kruising. Het enigste slippertje van de verdediging van Kadoelen valt 5 minuten na rust te noteren als Kamar namens EXcelsior alleen op Isabella mag afgaan maar die blijft goed naar de bal kijken en voorkomt de gelijkmaker. Kadoelen is vervolgens een paar keer dicht bij een tweede treffer en die valt in de 62e minuut als Chevarie uit een corner van Madelief goed voor man komt en prachtig de 2-0 binnen kopt. Keepster Leire weet vervolgens met twee prachtige saves op schoten van Chevarie en Precious, EXcelsior voor een grotere achterstand te behouden. Zeven minuten voor tijd is het uiteindelijk Jiske die boven iedereen uit toornt en met een kopbal uit een voorzet van Chevarie de 3-0 eindstand binnen kopt.

Zo boekt Kadoelen een mooie overwinning op een sterke tegenstander.