Amsterdam, Cultuur-Historische vereniging organiseert de lezing 'Suzanne en Edouard Manet'.
Amsterdam, Cultuur-Historische vereniging organiseert de lezing 'Suzanne en Edouard Manet'. ((Foto: aangeleverd))

Lezing Suzanne en Edouard Manet

AMSTERDAM - De Franse schilder Edouard Manet (1832-1883) was getrouwd met een Hollandse pianiste, Suzanne Leenhoff (1829-1906). Thera Coppens schreef een biografie waarin haar leven wordt beschreven en daarmee ook het leven van haar echtgenoot, de impressionist Manet. Dit boek werd door De Wereld Draait Door tot boek van de maand gekozen.

Door Thera Coppens, auteur van vele historische boeken

Het echtpaar verkeerde in artistieke en muzikale kringen en leefde bovendien in politiek roerige tijden. Het boek vertelt het verhaal van hun persoonlijke levens, maar geeft daarnaast een levendig beeld van de Parijse kunstenaarswereld waarin schilders als Monet, Cézanne, Berthe Morisot, schrijvers als Baudelaire en Zola en vele anderen langskomen. Ook krijgen we een goed beeld van de Franse geschiedenis van het midden van de 19e eeuw, zoals die door de bewoners beleefd werd. Edouard Manet bezocht in Amsterdam ook het Rijksmuseum, toen gevestigd in het Trippenhuis.

Praktische informatie

Kaarten: ACHV-leden gratis, stadspashouders € 2,50 en gasten € 5,00. Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom op 28 januari om 13.30 uur. De zaal is open om 13.00 uur. De lezing is in 'De Oude Gracht', Keizersgracht 218b, ter hoogte van de Westermarkt.

Meer informatie: www.amsterdamhv.nl

Meer berichten