Verdachten gewapende overval Buikslotermeerplein aangehouden

Algemeen

NOORD - Donderdagochtend 21 november 2019 overvallen drie jongens onder bedreiging van een vuurwapen en een mes een telefoonwinkel aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze gewapende overval en heeft op dinsdag 14 januari 2020 twee verdachten aan kunnen houden. Andere aanhoudingen worden door het onderzoeksteam niet uitgesloten.

De winkel gaat die donderdagochtend om 09.30 uur open en al vrij snel komen er dan drie jongens binnen. Een van de jongens haalt direct een vuurwapen tevoorschijn en bedreigt de aanwezige medewerkers. Een andere jongen doet hetzelfde, alleen dan met een groot mes. Ondertussen proberen de jongens verschillende telefoons los te krijgen. Veiligheidsmaatregelen van de winkelen bemoeilijken dit en uiteindelijk gaan de drie er met een klein aantal telefoons vandoor.

Onderzoek

De overval heeft een grote impact gehad op het aanwezige personeel en de politie neemt deze zaak zeer serieus. Direct na de overal is er uiteraard een intensief onderzoek opgestart. In dit onderzoek zijn dinsdagochtend 14 januari twee verdachten aangehouden: jongens van 15 en 16 jaar oud uit Amsterdam. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er op korte termijn meer aanhoudingen worden verricht.

Informatie delen

Weet u meer over deze overval? Vul dan het tipformulier in, bel naar: 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul het formulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

bron: politie.nl