ROC TOP start Amsterdam Facility Academy

Algemeen
NDSM vanaf 2020/ 2021 de enige plek voor mbo-facility onderwijs in de hoofdstad.
NDSM vanaf 2020/ 2021 de enige plek voor mbo-facility onderwijs in de hoofdstad. (Foto: aangeleverd)

NDSM - Per volgende schooljaar (2020/ 2021) start ROC TOP een geheel nieuwe leerlijn: de Amsterdam Facility Academy. Deze leerlijn is compleet met alles wat mbo-facility onderwijs (niveau 1 tot en met 4) te bieden heeft. De Amsterdam Facility Academy zal worden gehuisvest op de ROC TOP campus Events & Hospitality (NDSM). Extra bijzonder is dat ROC TOP per schooljaar 2020/2021 de enige aanbieder is van facilitaire mbo-opleidingen te Amsterdam. Deze ontwikkeling past in een eerder advies van de Commissie Macrodoelmatigheid mbo. Per augustus 2020 start ROC TOP opleidingen zoals: medewerker facilitaire dienstverlening, allround medewerker facilitaire dienstverlening en facilitair leidinggevende.

Breder carrièreperspectief en gegarandeerde stageplekken @ Amsterdam Facility AcademyUniek aan de Amsterdam Facility Academy is dat studenten breed opgeleid worden in het facility vak. Studenten worden, in tegenstelling tot andere opleidingen, vrij van sector opgeleid. Deze andere aanpak zorgt ervoor dat studenten niet gebonden zijn aan een specifieke bedrijfstak en hierdoor met meer carrièrekansen de arbeidsmarkt betreden. Extra opmerkelijk is dat voor elke student aan de Amsterdam Facility Academy er gegarandeerd een stageplaats is.

'Ik vind het super dat ROC TOP straks een volledige mbo-leerlijn facility aanbiedt. Studenten hebben eenduidigere, en niet onbelangrijk, meer doorstroommogelijkheden. Met de lancering van Amsterdam Facility Academy heeft kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht facility onderwijs een unieke plek in Amsterdam. Dat is iets om trots op te zijn!', aldus Christien van Dinten directeur ROC TOP campus Events & Hospitality - en Amsterdam Facility Academy.

Onderwijs in co-creatie met de praktijkGoed beroepsonderwijs is onderwijs waarin de sector stevig vertegenwoordigd is. ROC TOP werkt altijd samen met het werkveld en vervolgopleiders aan innovatief en toekomstbestendig onderwijs. De Amsterdam Facility Academy werkt nauw samen met de bedrijven vanuit de hospitality-, techniek- en zorgsector. Zo voeren studenten opdrachten uit voor o.a. het Noorderlicht café, Damen Shipyard en HEMA.

Toekomstbestendig

Het onderwijs van de Amsterdam Facility Academy wordt ingericht op de verwachtingen en behoeften van toekomstige werkgevers en vervolgopleiders (hbo). Studenten volgen een modulair onderwijsprogramma dat aansluit bij hun individuele behoefte en leefwereld waarin uitdaging centraal staat. Dit zodat studenten niet alleen hun diploma halen, zich ook ontwikkelen als mens en wereldburger, maar ook klaar zijn voor de arbeidsmarkt van nu én morgen.