vlnr: Danielle Dijkema, Merel Vosseberg, Bo Epke, Shanna Hunter tijdens de organisatie van het Benefiet Australië.
vlnr: Danielle Dijkema, Merel Vosseberg, Bo Epke, Shanna Hunter tijdens de organisatie van het Benefiet Australië. ((Foto: Wisse Beets))

Benefiet Australië in Café De Ruimte

NOORD - Amsterdammers komen Australië te hulp vanwege de bosbrandencrisis in het land. Het land wordt geteisterd door een van de meest verwoestende bosbranden uit de geschiedenis, en ruim een miljard dieren kwamen al om. Op zaterdag 8 februari wordt er een avondvullend benefiet georganiseerd in Café De Ruimte in Amsterdam Noord.

Bo Epke en Merel Vosseberg, beide HVA-alumni Culturele Maatschappelijke Vorming en werkzaam in de culturele sector in Amsterdam, besloten de krachten te bundelen en hun netwerk in te zetten na het zien van de nieuwsberichten over de branden. Samen met een groep vrijwilligers organiseren ze een fundraiser die bestaat uit een vegan driegangen diner met livemuziek van Maya Shanti (The Voice) en WASSINC, gevolgd door psych reggae band The Koalaz en eindigt met twee dansbare DJ sets. Tussen de acts door is er een veiling van bijzondere experiences, die worden aangeboden door lokale ondernemers zoals yogaschool Rumah Yoga. Er worden ook leuke prijzen weggeven tijdens de muziekbingo, onder andere bijzondere prints van fotograaf Aline Bouma.

De organisatie kon rekenen op een ontzettend enthousiaste respons van artiesten en samenwerkingspartners. De Ruimte stelde hun venue en expertise gratis ter beschikking. Verschillende (lokale) organisaties doneerden producten en belevingen voor de veiling en bingo. Zowel Maya Shanti als The Koalaz speelden met idee om zelf een fundraiser te organiseren en sloten zich daarom graag bij de organisatie aan. Maya: "Ik zat er ook aan te denken om dit te doen eerst. Ik help in ieder geval graag met liedjes zingen". Daan Frieling (The Koalaz): "Wij hebben er zin in en zijn blij dat er toch nog een manier op ons pad is gekomen om ons in te zetten voor onze spirit animals!".

Tickets voor het diner (inclusief feest) kosten €27,50. Het programma begint om 18.00. Gasten die het diner liever overslaan zijn vanaf 20.00 welkom en betalen slechts €12,50 voor hun ticket. Tickets zijn te verkrijgen op https://www.ticketview.nl/shop/deruimte of via het event op Facebook.

Het doel is om tussen de €2000 en €3000 euro op te halen. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het WWF, die een speciale actie is gestart voor noodhulp aan Australië. Organisaties die willen bijdragen in de vorm van sponsoring (ook in de vorm van ingrediënten voor het diner) worden van harte verzocht te mailen naar benefiet.australie@gmail.com.

Meer berichten