Natuurprogramma: Expeditie Groen

NOORD - Klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking zijn belangrijke thema's in het nieuwe verbeeldingsprogramma Expeditie Groen. Binnen dit programma vinden activiteiten plaats in de Tolhuistuin én zijn er expedities door Amsterdam-Noord. Inmiddels is de aftrap al geweest met het Groenste Ontbijt van Noord.

9 februari volgt de workshop Voedselbosjes in de stad. De bezoekers leren hoe ze eetbare groenten kunnen verbouwen op balkon of in tuin. De week erna is er een expeditie met avonturier Arita Baaijens, die jaren alleen rondzwierf in Siberië en de Sahara en is Noord te ontdekken zoals je het nooit eerder zag. Samen met Project Drawdown wordt er 27 februari gefantaseerd hoe Klimaatneutraal Amsterdam-Noord er over twintig jaar uit zou kunnen zien.

De eerste reeks evenementen van Expeditie Groen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Climate Cleanup: een club van ondernemers en financiers die hebben besloten de natuur te regenereren. In het vervolg van Expeditie Groen maakt de Tolhuistuin onder andere programma's met De Onkruidenier en Partizan Publik.

Tot in het voorjaar organiseren vier programmamakers uit de Tolhuistuin samen met instanties en inwoners uit Noord verscheidene expedities, diners, interventies, muziek, performances, workshops, tellingen en tuindagen voor jong en oud, in een collectieve zoektocht naar een eigentijdse verbondenheid met cultuur én natuur.

Meer berichten