(Foto: Marjolein van der Klaauwen)

Fotograaf legt Canta-rijders vast

NOORD - In ons stadsdeel rijden waarschijnlijk de meeste Canta's van Amsterdam rond. De Amsterdamse documentair fotograaf
Marjolein van der Klaauw maakt een reportage over Canta's en de mensen die daar in rijden. Tot en met eind maart exposeert ze met een aantal van haar foto's in het Volkshotel in Amsterdam. Haar ultieme doel is om ooit een boek uit te geven, hiervoor zoekt zij nog Canta-rijders om te portretteren.

"Ik ben altijd al geboeid geweest door het Amsterdamse; de dagelijkse situaties die door velen als normaal worden gezien", vertelt Van der Klaauw. "De Canta is een typisch straatbeeld. Elke keer als ik er een zag rijden of op de stoep zag staan, vroeg ik me af, wie deze Canta-rijders waren. Vanuit deze interesse en het toch wel grappige straatbeeld dat ik graag met mijn camera wilde vastleggen, wetende dat dit beeld er wellicht niet voor eeuwig zal zijn, is de serie tot stand gekomen. Het geeft karakter aan een stad als Amsterdam, iedereen kent de autootjes."

"Ik scout ze op straat. Ik bel af en toe aan als ik een Canta zie staan voor een huis. Daarnaast word ik doorverwezen van de ene Canta rijder naar de ander. Ook heb ik de garage gebeld en zodoende wat contacten gekregen! Ik ontmoet zoveel leuke interessante mensen met een eigen verhaal tijdens het maken van deze serie portretten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, iedereen is uniek. De ene gebruikt hem omdat het handig is, de ander uit medische noodzaak."

"Dit is een langlopend project. Ik hoop volgend jaar funding rond te krijgen om er een boek van uit te geven. Het idee is dus om meer en meer mensen op de foto te zetten. Graag doe ik een oproep aan mensen met een Canta die het leuk vinden om mee te werken aan dit project. Ze kunnen mij mailen via info@mklaauw.com", aldus Van der Klaauw.

Meer berichten