Dennis gebbink krijgt zijn onderscheiding opgespeld door de waarnemend burgemeester van Landsmeer, Dennis Straat.
Dennis gebbink krijgt zijn onderscheiding opgespeld door de waarnemend burgemeester van Landsmeer, Dennis Straat. ((Foto: aangeleverd))

Emotionele avond voor oprichter Only Friends

NOORD - Only Friends, de sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking in Amsterdam-Noord, vierde afgelopen zondag haar twintigste verjaardag. In een volgepakt clubhuis op het prachtige Friendship Sports Centre kwamen tal van genodigden af om de verjaardag van Only Friends te vieren maar wat zij allemaal wisten maar oprichter Dennis Gebbink niet, was dat Dennis bevorderd zou worden van Ridder tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Gebbink was in de veronderstelling dat hij een verjaardagsspeech zou moeten houden maar kreeg op het podium te horen dat er dit keer voor hem gespeecht zou worden. Enigszins verbaasd zag hij dat de waarnemend burgemeester van Landsmeer, Dennis Straat naar voren kwam en achter het katheder plaats nam.

Na een gloedvolle speech speldde de burgemeester de versierselen die behoren bij een Officier in de Orde van Oranje Nassau bij hem op. Vervolgens betraden zijn vrouw Colinda, met wie hij die dag 13 jaar getrouwd was, en zoonlief Myron, met wie het allemaal begonnen is, ook het podium. Vervolgens werd door alle aanwezigen uit volle borst het 'lang zullen ze leven' gezongen.

Na een warme speech vanuit het hart van bestuursvoorzitter en man van het eerste uur, Jacques Parson, werd nog een aantal felicitatie-filmpjes getoond waaronder die van Edwin van der Sar (Ajax) en Niels Meijer (Johan Cruyff Foundation). Daarna was het de beurt aan Mark Bak, één van de acht jongetjes waar Only Friends twintig jaar geleden mee begonnen is, om Dennis de traditionele verjaardagstaart te overhandigen. Tot slot maakte Mark, een jongen met syndroom van Down, met een eigen gemaakte speech het officiële gedeelte af. Menigeen zat met traantjes in de ogen. Only Friends is in twintig jaar uitgegroeid van voetbalclub met acht jongetjes en twee voetballen naar een omni-club met vijfentwintig sporten, achthonderd leden, tweehonderd vrijwilligers, vijftig stagiaires en tal van fantastische ambassadeurs en sponsoren.

Wie ook onderdeel wil uitmaken van deze unieke club als lid, vrijwilliger of sponsor kijkt op www.onlyfriends.nl voor de mogelijkheden.


Meer berichten