Alzheimer Café in De Die.
Alzheimer Café in De Die. ((Foto: aangeleverd))

Alzheimer Café over bewindvoering en mentorschap

NOORD - In De Die in Amsterdam-Noord wordt dinsdag 25 februari een Alzheimer Café gehouden. Het onderwerp is deze keer 'bewindvoering en mentorschap'. Wanneer, waar en hoe vraag je dit aan?

De diagnose dementie betekent niet dat je in één klap onkundig of wilsonbekwaam bent. Er gaat waarschijnlijk wat vaker iets mis, of iemand vergeet meer, maar diegene is nog prima in staat zelf te beslissen over de belangrijke dingen in het leven. Toch kan het slim zijn om juist in de periode dat er nog niet zoveel aan de hand is, na te denken over de toekomst. Wie mag mijn financiën en zorg regelen? Wie vertrouw ik om mij te vertegenwoordigen wanneer ik het zelf niet meer kan? Ook als familie is het goed om na te denken over de toekomst.

Deze avond gaat Iris van der Reijden (gespreksleider) in gesprek met de gastspreker die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Na de pauze is er ruim gelegenheid voor vragen, inbreng en ervaringen vanuit het publiek. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur, zaal open om 19.00 uur, toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van De Die, Loenermark 900 in Amsterdam. Voor meer informatie Liesbeth Oepts, 06-57954360. E-mail: l.oepts@doras.nl, www.alzheimer-nederland.nl.

Meer berichten