Spelen op straat zonder auto's.
Spelen op straat zonder auto's. ((Foto: Pixabay.com))

Een maand lang leven in autovrije straat

NOORD - Een maand lang een verkeersvrije straat in Amsterdam-Noord? Dat kan! Maak samen met de buren een plan voor een leefstraat en stuur dat naar het stadsdeel.

In een leefstraat kan de straat vrij gebruikt worden voor activiteiten. Kinderen kunnen veilig buiten spelen. Er zijn allerlei activiteiten te bedenken. Misschien met de hele straat op een groot scherm het EK voetbal volgen. Te denken valt ook aan een spelletjes-, tennis- of volleybaltoernooi. Of aan samen eten in de leefstraat.

Het is wel zaak om de leefstraat ruim op tijd aan te vragen. Er is namelijk een evenementenvergunning voor nodig. De aanvraagtermijn hiervoor is tien weken. Dus wie in de zomermaanden wil genieten van een leefstraat, doet dan nu de aanvraag. Dat werkt als volgt: Maak samen met de buren een plan voor de leefstraat. In dit plan staat waar en wanneer men de leefstraat wil houden en voor hoe lang, welke activiteiten men in de straat wil organiseren en hoe de buurt bij de leefstraat wordt betrokken. Het plan kan gestuurd worden naar noordmakers@amsterdam.nl. Een medewerker van het stadsdeel neemt daarna contact op. Als het plan haalbaar is, helpt het stadsdeel met de aanvraag van de vergunning en de subsidie voor huur of aanschaf van materiaal.

Meer berichten