Dirty Sprite Gang geeft een explosief optreden.
Dirty Sprite Gang geeft een explosief optreden. ((Foto: aangeleverd))

Eten, workshop en optredens

NOORD - Bij het Waterlands Artistiek Recreatie Programma (W.A.R.P) kan men zondag 23 februari weer terecht voor lekker eten en lokale artiesten. Voor 5 euro of 2,50 euro met de Stadspas, krijgen de bezoekers een maaltijd, gemaakt door een buurtbewoner van de Waterlandpleinbuurt. Daarnaast is te genieten van een speciaal samengesteld cultureel programma.

Tijdens het middagprogramma kan worden deelgenomen aan een workshop voor alle leeftijden, waar deelnemers een eigen instrument leren bouwen. Samen met Jos Zandvliet, levende muzieklegende en mede-oprichter van de Dogtroep, wordt in een uurtje een eigen saxofoon gebouwd uit PVC buizen en andere materialen. Verder leert men hoe een muziekinstrument in elkaar zit, maakt de verschillende onderdelen en voegt deze bij elkaar. Voordat je het weet heb je een mooi instrument waarmee samen met de anderen een leuk lied kan worden gespeeld. Geen muzikale voorkennis noodzakelijk, alle leeftijden welkom. Alle materialen worden verzorgd en iedereen mag zijn eigen instrument na afloop mee naar huis nemen.

Na de gezamenlijke maaltijd komt de Dirty Sprite Gang een explosief optreden geven. Dit jonge Hiphop collectief uit Amsterdam-Noord maakt al een tijdje muziek samen en zullen binnenkort hun nieuwe album genaamd Jacktown uitbrengen. 23 februari geven ze alvast een voorproefje.

Tussen de programmapunten door is heerlijk te genieten van een vers bereide maaltijd. Met zijn allen aan een lange tafel zitten, kunstenaars, muzikanten en buurtbewoners, om elkaar zo beter te leren kennen. De kosten bedragen 5/2,50 euro (stadspas groene stip) voor de hele avond inclusief eten. Voor de workshop en het eten graag aanmelden, maar gewoon binnenlopen mag ook altijd. Mail naar info@stichtingmuziekstraat.nl. Kijk voor meer informatie over het programma en toekomstige edities op www.stichtingmuziekstraat.nl.

Meer berichten