Klimaatpositief Amsterdam 2040

Algemeen
Groene natuur.
Groene natuur. (Foto: Pixabay.com)

NOORD - Tijdens klimaatpositief Amsterdam in 2040 is in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord een aantal sprekers te horen over hoe we klimaatontwrichting tegen kunnen gaan. Sven Jense en Ruud Koornstra van Climate Cleanup bespreken natuurlijke klimaatoplossingen gebaseerd op het wetenschappelijke Project Drawdown. Exclusieve previews van fragmenten van de film 2040 Join the Regeneration (die 18 maart in bioscoop première gaat) laten zien hoe fantastisch de wereld er over 20 jaar uit kan zien.

Interactieve deelgesprekken aan tafel (onder leiding van Petra Ardai van Digest the future) dragen bij aan jouw eigen ideeën over 2040. Hoe oud ben je dan? En hoe leef je dan? De film 2040 Join the Regeneration van de Australische filmmaker Damon Gameau toont een prachtige wereld waarin het klimaatprobleem is opgelost. Het internationaal vermaarde Project Drawdown laat zien wat we moeten doen, gebaseerd op werk van wetenschappers uit de hele wereld en doorgerekend op geld. Er wordt verder gebouwd op het werk van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Arita Baaijens, die onlangs de eerste zogenoemde waarde-kaart van Amsterdam-Noord maakte. Op welke plekken komen mensen graag en waarom? Bij een klimaatpositieve stad, ligt de sleutel vooral bij de eigen verbeelding. Want die brengt de handen in actie. Er wordt letterlijk aan de slag gegaan met een gezamenlijk klimaatpositief zandkunstwerk.

Dit event is onderdeel van Expeditie Groen, een verbeeldingsprogramma van de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam-Noord. Mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en AFK. Dit programma vindt plaats in de Tuinzaal, in het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Het navigatieadres is IJpromenade 2. Aanvang 20.00 uur. Deelname kost 10, met stadspas 5 euro.