Teddybeer wordt behandeld in het ziekenhuis.
Teddybeer wordt behandeld in het ziekenhuis. ((Foto: Pixabay.com))

Berenhospitaal gaat voor vegetarisch

AMSTERDAM - 'Ik zag twee beren broodjes humus smeren.' Ook beren storten zich massaal op linzen, kikkererwten en andere vleesvervangers. Niet alleen omdat ze hun ecologische pootafdruk willen verkleinen maar ook omdat ze van een plantaardig dieet net zo goed beresterk kunnen worden. Toch zijn er beren die zich afvragen of een vegetarisch eetpatroon voedzaam genoeg is. Krijg je geen vitamine BEER12- en ijzertekort? Hoe kom je aan je eiwitten? Het Teddy Bear Hospital staat dit jaar in het teken van een duurzame en gezonde levensstijl, voor beren en andere knuffels.

Op locatie AMC van Amsterdam UMC is van 3 tot 6 maart een van de centrale pleinen (het Voetenplein) ingericht als berenziekenhuis. Bij binnenkomst wachten de kinderen met hun knuffels in de wachtkamer tot ze aan de beurt zijn. Vervolgens bepalen ze samen met de dokter wat er mis is met de knuffel. Hij of zij stelt vervolgens een diagnose en een behandelplan op.
Het berenziekenhuis verwacht ruim 1500 knuffels met hun verzorgers: kleuters van Amsterdamse basisscholen en speciaal onderwijs. Ongeveer 250 getrainde berendokters helpen de kleuters bij het beter maken van hun zieke knuffels. Zij begeleiden de kleuters door het berenziekenhuis dat beschikt over een operatiekamer, een röntgenafdeling, een gloednieuwe ambulance, een gipskamer en een priklaboratorium waar ook vaccinaties worden gegeven. Ook geven de dokters voedingsadvies.

Het doel van het jaarlijkse Teddy Bear Hospital is om kleuters op een speelse manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en alles wat daarbij hoort. Op deze manier leren zij dat je niet bang hoeft te zijn voor 'witte jassen' en ziek zijn. Ook de berendokters profiteren, zij kunnen in het berenziekenhuis ervaring opdoen in de omgang met jonge kinderen.

Meer berichten