Het stadsdeel stelt geld beschikbaar voor plannen in de Bloemenbuurt.
Het stadsdeel stelt geld beschikbaar voor plannen in de Bloemenbuurt. ((Foto: Pixabay.com))

Buurtbudgettenfeest


NOORD - De Bloemenbuurt Noord krijgt een buurtbudget van 250.000 euro. Met dat geld kunnen verschillende initiatieven voor de Bloemenbuurt Noord worden betaald. Zaterdag 7 maart wordt vanaf 14.00 uur een Buurtbudgettenfeest gehouden. Bewoners bepalen welke plannen geld krijgen. Dit is de laatste samenkomst om het buurtbudget te verdelen. Buurtbewoners kunnen stemmen op hun favoriete plannen.

De buurt heeft eerder het geld verdeeld over drie thema's: 115.000 euro voor ontmoeting, 53.000 euro voor groen en duurzaamheid en 82.000 euro voor jeugd. Er zijn veel plannen ingestuurd, alleen voor het thema jeugd zijn minder plannen ingestuurd dan het gekozen budget. Daarom kunnen alle plannen voor het thema jeugd doorgaan. Er is voor dit thema 14.600 euro over. Het overgebleven geld is naar verhouding verdeeld over de twee andere thema's. Er is 10.000 euro extra voor ontmoeting en 4600 euro extra voor groen en duurzaamheid. Thema ontmoeting krijgt een hoger bedrag,omdat de bewoners deze verdeling tijdens een eerdere stemronde hebben bepaald. Voor ontmoeting, groen en duurzaamheid krijgen de plannen met de meeste stemmen geld tot het budget op is. Stemmen is daarom heel belangrijk.

Tijden het buurtbudgettenfeest gaan buurtbewoners aan tafel met elkaar in overleg. Samen wordt beslist welke plannen doorgaan. Het programma: 14.00 uur inloop, 14.30 tot 15.30 uur beslissen welke plannen geld krijgen uit het buurtbudget, 16.00 uur bekendmaking welke plannen geld krijgen en tot slot om 16.15 uur een feestelijke borrel met muziek. Locatie Wingerdweg 260 B.

Meer berichten