Plexiglas bij kassa's ter bescherming medewerkers en klanten tegen het coronavirus. 
Plexiglas bij kassa's ter bescherming medewerkers en klanten tegen het coronavirus.  ((Foto: Aangeleverd))

Supermarkten nemen extra maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen

REGIO - Supermarkten nemen extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo ook de van oorsprong Noord-Hollandse keten DekaMarkt. De supermarkt past de kassa's in de 81 filialen aan met beschermend plexiglas om de kans op mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen. Ook krijgen klanten het nadrukkelijke advies om anderhalve meter afstand (minimaal één boodschappenkar) te houden van de andere klanten. 

"Met deze aanpassingen willen we medewerkers en klanten extra beschermen tegen de risico's van het corona-virus", aldus Pieter Rozendaal, directeur van Dekamarkt. "Bij de kassa's komen opvallende vloerstickers met daarop het nadrukkelijke advies 'Voorkom verspreiding van coronavirus. anderhalve meter voor iedereen!' Minimaal één boodschappenkar ruimte is een veilige afstand tussen de klanten die bij kassa staan om af te rekenen."

Daarnaast vraagt DekaMarkt, net als veel andere supermarkt- en winkelketens, klanten zo veel mogelijk te betalen met pin of met de mobiele telefoon, om fysiek contact met de kassamedewerkers zoveel mogelijk te beperken en zo de kans op verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Volgens Rozendaal zijn de aanpassingen in de supermarkten noodzakelijk, zodat klanten veilig hun boodschappen kunnen doen en medewerkers maximaal beschermd worden. "Wij doen er alles aan om in deze fase de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers en klanten voorop te stellen. Daarom voeren we deze aanpassingen in onze supermarkten door en vragen we onze klanten nadrukkelijk anderhalve meter afstand te bewaren ten opzichte van andere klanten. Wij willen een veilige, vertrouwde en volwaardige supermarkt zijn voor de honderdduizenden klanten die dagelijks voor ons kiezen. Dat kunnen we doen dankzij onze medewerkers die daar momenteel nog harder aan werken dan normaal al het geval is. Wij stellen alles in het werk om de supermarkten optimaal te bevoorraden met het vertrouwde assortiment."

Meer berichten