Het stadsdeelkantoor in Amsterdam-Noord.
Het stadsdeelkantoor in Amsterdam-Noord. ((Foto: Wendy Ruittemanz))

Maatregelen corona in stadsdeel Noord

NOORD - Ook in Amsterdam-Noord zijn alle maatregelen van het rijk en de gemeente merkbaar. De aandacht van het stadsdeel gaat allereerst uit naar kwetsbare groepen, zoals ouderen en chronisch zieken.

Veel diensten van de gemeente gaan zoveel als mogelijk door. Denk aan afval ophalen, wegwerkzaamheden, handhaving en burgerzaken. Soms in aangepaste vorm. Bij burgerzaken in Noord is het deze week wel rustiger. Inwoners weten goed de weg te vinden naar de online mogelijkheden voor het aanvragen van bijvoorbeeld een uitkering, een rijbewijs of een paspoort. Natuurlijk blijft Amsterdam.nl beschikbaar voor alle informatie over gemeentelijke diensten. Op het live-blog Amsterdam.nl/coronavirus zijn de laatste updates over de maatregelen te lezen. Ook is daar steeds nieuwe informatie te vinden, bijvoorbeeld over de noodverordening of berichten voor ondernemers.

Alle sport- en beweegactiviteiten in Noord zijn geannuleerd. Ook alle bijeenkomsten met bewoners vervallen. In veel wijken is de afgelopen periode met bewoners en ondernemers gesproken over verbeteringen in de buurt. Bijeenkomsten in dit kader worden uitgesteld. De landelijke Opschoondag op 21 maart gaat ook niet door. Inloopspreekuren van bestuurders vervallen. Zij blijven echter gewoon per telefoon en e-mail bereikbaar. Contactgegevens zijn te vinden op Amsterdam.nl/noord.Ook de contactpersoon van de buurt is bereikbaar per telefoon of e-mail. Selecteer uw buurt op Amsterdam.nl/buurten. Het onderzoek naar de parkeerdruk dat momenteel in heel Noord plaatsvindt, wordt opgeschort. Door het coronavirus zijn veel mensen thuis en wijkt het parkeergedrag erg af. Zodra de parkeersituatie weer normaal is, gaat het onderzoek verder.

Meer berichten