Screening voor binnenkomst BovenIJ Ziekenhuis

Algemeen
Het BovenIJ Ziekenhuis.
Het BovenIJ Ziekenhuis. (Foto: Wendy Ruittemanz)

NOORD - Patiënten, bezoekers en medewerkers worden bij de hoofdingang van het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam-Noord gescreend. Uit voorzorg worden enkele (gezondheids)vragen gesteld. Ook wordt de temperatuur gemeten. De medewerkers dragen beschermende kleding. Deze maatregel wordt genomen uit voorzorg om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wie klachten en koorts heeft, kan het ziekenhuis niet in.

Voor het BovenIJ ziekenhuis is dit een nieuwe maatregel om patiënten en medewerkers in ons ziekenhuis te beschermen. De achteringang wordt tijdelijk gesloten. Tot 1 juni gaan alle patiënten- en huisartsenbijeenkomsten in het BovenIJ Ziekenhuis niet door. De bijeenkomsten komen te vervallen. Dit zijn voor patiënten de voorlichtingen 'bevallen in het BovenIJ' of 'borstvoeding'. Patiënten die onder behandeling zijn bij een polikliniek ontvangen een uitnodiging om de BeterDichtbij app te downloaden. Zo kan men veilig, gemakkelijk en snel appen met de arts of medewerker van de polikliniek. Binnenkort is het ook mogelijk om te beeldbellen via de BeterDichtbij app. Zo probeert het ziekenhuis zorg op afstand mogelijk te maken.

De speciale informatielijn voor patiënten met vragen over het coronavirus wordt gewaardeerd. In het callcenter zitten medewerkers van het BovenIJ ziekenhuis. "We staan patiënten te woord die ongerust zijn, vragen hebben over hun gezondheid of over hun behandeling", vertelt één van de medewerkers. "We nemen voor iedere beller uitgebreid de tijd. Het is fijn om een luisterend oor te kunnen zijn." Wie patiënt is bij het BovenIJ Ziekenhuis en vragen heeft over corona kan elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur bellen met de informatielijn via 020-6346999.