Geen stadsnomaden op Landsmeerderdijk

Algemeen
Landsmeerderdijk.
Landsmeerderdijk. (Foto: Wendy Ruittemanz)

NOORD - In september 2019 was sprake van de komst van een kleine groep stadsnomaden naar de Landsmeerderdijk 142 in Amsterdam-Noord. Een tijdelijke oplossing die diende als doorstroomlocatie. Na screening van de stadsnomaden blijkt een dergelijke doorstroomlocatie niet nodig te zijn. Daarom is besloten dat de er geen stadsnomaden naar de Landsmeerderdijk komen.

Alle stadsnomaden zijn gescreend en hun zorg- en woonbehoefte zijn in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat er geen doorstroomlocatie nodig is voor het begeleiden van stadsnomaden naar een zorgtraject. De hele groep stadsnomaden blijft daarom op de huidige locatie voor de afgesproken termijn van twee jaar. Dit is op de Westpoortweg. Verschillende zorgpartijen werken samen om stadsnomaden die zorg nodig hebben te begeleiden. Dit zijn onder andere de GGD en HVO Querido.

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de bodem van het perceel op de Landsmeerderdijk 142. De resultaten van dit onderzoek zijn niet anders dan de resultaten van het onderzoek dat in 2010 is uitgevoerd: sanering van de grond is nodig. De verontreiniging zit dieper in de grond (vanaf 20 cm), dus niet in de toplaag op het terrein. Het stadsdeel onderzoekt nu welke saneringsoplossing het meest passend is op deze locatie. Tot die tijd blijft het terrein door middel van hekken afgesloten en verboden terrein.
Voor vragen kan gebeld worden met 14 020 of gemaild via stadsnomaden@amsterdam.nl.