‘Social distance bus’ roept om afstand te houden

Algemeen
De 'Social distance bus'.
De 'Social distance bus'. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De zogenoemde ‘Social distance bus’ rijdt vanaf donderdag 9 april door Amsterdam-Noord. Via de luidsprekers worden bewoners opgeroepen om afstand te blijven houden. De instructies worden verkondigd in acht talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans, Twi (Ghanees), Somalisch, Papiaments, Arabisch en Turks.

Het gesproken woord van mens tot mens, om minimaal 1,5 meter afstand te houden, is een aanvulling op radio, televisie, kranten en social media. Op deze manier hoopt het stadsbestuur alle Amsterdammers te bereiken, want ‘het belang van het opvolgen van de instructies is levensreddend groot’. Donderdag 9 april, vrijdag 10 april, donderdag 23 april, vrijdag 24 april, donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei rijdt de bus van 13.00 tot 18.00 uur langs de volgende winkelcentra, wijken, pleinen, straten, parken en locaties in Noord. Langs de volgende winkelcentra: Boven ’t Y (Buikslotermeerplein), De Banne en de Molenwijk. Door de volgende wijken: Molenwijk, De Kleine Wereld en Floradorp. Op de volgende pleinen: het Waterlandplein, Meidoornplein, Koekoeksplein, Zwanenplein, Confuciusplein, Baron de Coubertinplein, Parlevinkerplein, Mosplein, Texelplein en Overhoeksplein. Door de volgende straten: Van der Pekstraat en Kievitstraat. Langs de volgende parken: Noorderpark en Schellingwouderbreekpark. Langs de volgende locaties: de pontaanlandingen, Startblok Elzenhagen, Vrijeschool Kairos, Voetbalclub Volewijckers, speelplaats Lohuis en speeltuin Volewijck.

Aan boord van de bus is onder andere een jongerenwerker aanwezig die, waar nodig, mensen aanspreekt om minimaal 1,5 meter afstand te houden. De jongerenwerker is er ook voor vragen, informatie over het coronavirus en alle getroffen maatregelen.